Dilimizin Zenginlikleri Divan-ı Lügati't Türk

19.01.2024 60

Okulumuzda Dilimizin Zenginlikleri ve ÇEDES Projesi kapsamında Yardımseverlik temalı pano çalışması yapılmıştır. Yapılan panoda Divan-ı Lügat’it Türk konusu kapsamında ‘’Yardımseverlik’’ teması çerçevesinde alanyazındaki 2 makale ve 1 adet yüksek lisans tezi taranmıştır. Pano çalışmasında yararlanılan makaleler ve tezler şunlardır:

1.    Soyuçok, M. (2022). Kök Değerlerin Kökenleri: Bir Divan-ı Lügat-it Türk İncelemesi. Folklor Akademi Dergisi. Cilt:5, Sayı:1, 101 – 113.

2.    Aydemir, A. (2015).  Divan-ı Lügat-it Türk’te Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma. Route Educational and Social Science Journal Volume s.226-240

3.    Yaprakgül, Ç. (2019). Divan-ı Lugati’t Türk’te Değerler. [Yüksek Lisans Tezi, Binali Yıldırım Üniversitesi, Erzincan].

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında düzenlenen Liseler arası Divan-ı Lügat’it Türk Deneme Yarışması’nda okulumuz 11/A sınıfı öğrencilerinden Şehri Nur Kahraman ilçe üçüncüsü olmuştur.

Danışman öğretmeni Nur Taşkoparan ile öğrencimizi tebrik ediyoruz.

19-01-2024