MESEM Öğretmen ve Öğrencileriyle Workshop

MESEM Öğretmen ve Öğrencileriyle Workshop

07.11.2023 228

Kahramankazan Şehit Lokman Biçinci MTAL bünyesinde kurulan ve eğitim faaliyetlerini özveri ile sürdüren Mesleki Eğitim Merkezi 12. sınıf Aşçılık dalı öğrencileri için Kahramankazan Belediyesi iş birliğiyle özel bir etkinlik düzenlendi.      

Bu etkinlik kapsamında aşçılık üzerine odaklanan öğrencilere yönelik bir pizza yapım Workshop’u gerçekleştirildi.   Şehit Lokman Biçinci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde kurulan MESEM Aşçılık dalı,  Yiyecek İçecek Alanı eğitimlerinde 12. sınıf kalfalık alan öğrenciler, okul müdürü Gülay Çelik, alan öğretmeni Yetkin Şahinbay ve atölye şefi Aysun Araz iş birliğinde düzenlenen Pizza Yapım Workshop’u ile pratik becerilerini geliştirme olanağı buldu.  

Yiyecek İçecek alan öğretmeni Şahin YETKİNBAY’ın rehberliğinde ve Kahramankazan Belediyesi aşçılarının eşliğinde yapılan etkinlik, öğrencilere pizza yapımı sürecini adım adım öğretirken aynı zamanda pratik uygulama imkânı sundu. Katılımcılar, hamurun hazırlanması, açılması, malzemelerin seçimi ve pizza pişirme teknikleri hakkında detaylı bilgi edindiler.      

Etkinlik sırasında öğrenciler, mutfak becerilerini geliştirme şansı bulurken aynı zamanda takım çalışması ve üretken düşünme becerilerini de artırdılar. Pizza yapımı workshop'u, öğrencilere endüstriyel mutfak ortamlarında karşılaşabilecekleri pratik zorlukları deneyimleme ve çözme fırsatı sundu.      

Okullarımızda verilen mesleki eğitimler öğrencilerimizin gelişimi için her zaman önemli diyen Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, “Aşçılık bölümü öğrencilerimiz çok güzel bir çalışmayla kendilerini geliştirme fırsatı buldular. Okullarımızda verilen eğitimler ve kazandıkları pratikler ileride hayatlarını kolaylaştırmalarına yardımcı olacaktır. Belediyemiz aşçıları da tüm bilgi birikimlerini sevgili öğrencilerimizle paylaşarak onların mutfaktaki marifetlerini artıracaktır. Bu güzel anlamlı çalışma için Şehit Lokman Biçinci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi müdürümüze, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.  

 

 

07-11-202307-11-202307-11-202307-11-202307-11-202307-11-2023