Okulumuzu Tanıyalım

Kahramankazan Şehit Lokman Biçinci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi modern eğitim teknolojileri ve donanımları kullanılarak, öğrencilerin mesleki becerilerini geliştirmeleri ve iş hayatında başarılı olmaları amaçlanmaktadır.

09.05.2023 617

Şehit Lokman Biçinci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Ankara/Kahramankazan ilçesinde bulunan bir mesleki eğitim kurumudur. Adını, Kahramankazan ilçesinde 15 Temmuz darbe girişiminde şehit düşen Lokman Biçinci'den almaktadır.

Okulda, hemşire yardımcılığı, ebe yardımcılığı, sağlık bakım teknisyenliği ve MESEM (Mesleki Eğitim Merkezi) gibi farklı meslek dallarında eğitimler verilmektedir. Ayrıca, okulda işletmelerde staj yapma imkanı da sunulmaktadır.

Öğrenciler, Şehit Lokman Biçinci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde teorik derslerin yanı sıra, atölye çalışmaları ve proje çalışmaları gibi uygulamalı eğitimler de almaktadırlar. Bu sayede, öğrenciler, meslekî becerilerini geliştirerek iş hayatına daha iyi hazırlanmaktadırlar.

Okulda, öğrencilerin sosyal ve kültürel gelişimlerini desteklemek amacıyla, çeşitli etkinlikler de düzenlenmektedir. Öğrenciler, okulun tiyatro, müzik ve spor kulüplerine katılarak, hobilerini ve ilgi alanlarını geliştirebilirler.

Şehit Lokman Biçinci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, öğrencilerin meslekî ve kişisel gelişimlerine odaklanan, modern bir eğitim anlayışı ile hizmet veren bir okuldur. Öğrenciler, meslekî becerilerini geliştirerek, iş hayatında başarılı olmak için gerekli bilgi ve donanımları edinmektedirler. Ayrıca, öğrencilerin sosyal ve kültürel gelişimlerini destekleyen okul, öğrencilerin kişisel olarak da gelişmelerine katkı sağlamaktadır.